NEZ-Drifting saapuu taas Suomeen!

25.2.2019

NEZ, tarkoittaa North European Zone, Drifting kilpailuissa kisataan koko pohjoisen Euroopan  Pro-luokan mestaruudesta. Kilpailuihin saavat osallistua vain NEZiin kuuluvien maiden kuljettajat. NEZ-Drifting kilpailut tarjoavat hienon mahdollisuuden suomalaisille kuljettajille kilpailla ulkomailla ja samalla NEZ-Drifting tuo ulkomaalaista kärkikastia Suomen moottoriradoille. RADALLE.com on järjestänyt NEZ-Drifting Suomen osakilpailuja jo useamman vuoden ajan. RADALLE.com:in taustalla toimii RADALLE Urheiluautoilijat ja Teppo Laukkanen organisaatiostamme on edustanut Suomea menestyksekkäästi jo pitkään NEZ-Drifting Comissiossa. NEZ-Drifting Comission tärkeimmät tavoitteet ovat yhtenäistää alueensa sääntöjä ja tapoja sekä luoda yhdessä huikea drifting kilpasarja!

 

Vuonna 2019 NEZ-sarjan kilpailut starttaavat Virosta 11.5., jossa ne järjestetään kuuluisalla “Rollercoaster from Hell” -Kehalan radalla. Toinen osakilpailu järjestetään Suomessa Artukaisten Grand Arenalla 17.8., ja päätöskisa Latviassa, Bikernieki “Witch Kettle”-radalla 31.8..

Kauden toinen osakilpailu, eli RADALLE.com NEZ-Drifting Artukainen järjestetään 17.8. RADALLE.comin toteuttamalla Grand Arenalla. Rata sijaitsee Turussa, ja se rakennetaan Gatorade Centerin ja Turun messukeskuksen väliselle alueelle Artukaisten kiitotielle. Artukaisen drifting-radan tilalla on aiemmin ollut muun muassa lentoasema vuosina 1935-1955, ja sen jälkeen sora- ja asfalttipäällysteinen moottorirata, jossa kisattiin vuosina 1950-1970.

Artukaisen tapahtuma siirretään tänä vuonna toukokuulta alkusyksylle, koska siirto mahdollistaa kauden avauksen järjestämisen Alastarossa, pitkän tauon jälkeen. NEZ Drifting-radoille on tyypillistä niiden erikoisuudet; Suomen NEZ-rata on aiemmin ollut Suomen ehdottomasti kovavauhtisin driftingrata Pesämäellä, mutta tällä kertaa haluamme tuoda tämän mestaruustaiston lähelle suurta yleisöä. Artukaisiin toteutettava rata on enemmän tekninen, mutta ei kuitenkaan ihan hitaimmasta päästä. Tällaisilla teknisillä radoilla saadaan kuljettajista enemmän erilaisia puolia esiin kuin perinteisillä nopeilla radoilla.

NEZin osallistumismaksut menevät kilpailujen palkinto pottiin, joka jaetaan TOP 3 kuljettajien kesken, jakaumalla 50, 30 ja 20. Jokaisen kisan osallistumismaksuista puolet menee kyseisen kisan palkintoihin ja ne jaetaan paikan päällä voittajille, ja puolet siirtyy koko NEZ kauden pääpalkintoon.

 

NEZ-Drifting sarjailmottautumiseen pääset tästä linkistä: http://www.nezdriftriga.eu/drivers/driver-registration-form/

 

Suomen NEZ-osakilpailuun pääset ilmoittautumaan tästä linkistä:

https://drift.fi/races/96/signup

 

NEZ sääntöihin pääset tutustumaan täältä: http://www.nezdriftriga.eu/nez-championship-2019/official-documents/?fbclid=IwAR37iMA_ajV-81J_SyL1qJlA4sNkf_XCEy1jJw9QCaJZgullxvVwtWoIlz0

Tekstin tuotosta vastasi kynäilijäkaksikko Tanja & Teppo, kuvista iso kiitos iki-ihanalla Mai Puttonen - kuvan voimaa