Rovanperä FDO Pro2 voittoon!

22.7.2018

Ennakkosuosikki Kalle Rovanperä antoi kovan vastuksen Suomen kovimmille drifting kuljettajille!

The Festivaalin huipensi lähes eeppinen drifting kauttaus. Paikalle saatiin suomalaiset drifting -legendat, niin tuomaristoon kuin myös radalle. Ennakkosuosikkina pidetty Kalle Rovanperä tuli ja näytti omat taitonsa todella näyttävään tyyliin. Lauantain harjoituksissa alkoi jo vanhojen kuljettajien keskuudessa suut loksahdella auki, kun tämä 17 -vuotias rallikomeetta otti tuntumaa Motoparkin sateiseen asfalttiin. 

FDO PRO ja PRO2 sarjat sai upean kattauksen tämän hetken kovimmista kuljettajista ja vanhoista legendoista. Paikalle saapui muunmuassa USA:ssa ajava Juha Rintanen sekä pitkän tauon pitänyt Ismo Teinilä. Tuomaristossa myös nähtiin legendojen legenda Harri Hokkanen. Mies oli yhtä hymyä päästessään tuomaritorniin ja Harri suorastaan innostui nähdessään vanhat legendat radalla. 

Päivä startattiin street -luokan kilvanajolla, jossa neljä kuljettajaa ottivat mittaa toisistaan. Voittajaksi Streetistä selviytyi Teemu Metso, hopealle kurvasi Erkka Hämäläinen ja Pronssisen pokaalin ilmaan nosti Harri Niemi. Street -luokka on niin sanottu katuautoluokka, joka tänä vuonna on ollut äärimmäisen kovatasoinen. Kovaa tasoa pidettiin yllä myös Motoparkin aurinkoisessa sunnuntaissa. 
Seuraavana Pro ja Pro2 luokissa runsaslukuinen katsomo sai juuri sitä mitä tulikin hakemaan. Kalle Rovanperä aloitti urakkansa voittamalla molempien luokkien lajittelut. Kuljettajien ohjaajakokouksessa tämä nuori mies saikin arvoisensa raikuvat aplodit muilta kilpailijoilta. 

Kaaviovaiheeseen lähdettiin todella jännitävissä tunnelmissa. Kuljettajilla ja yleisöllä löytyi todella iso hymy huulilta, joten taistoon käytiin huikeissa tunnelmissa. 

Pro2- luokassa olleet 11 kuljettajaa tarjoili festivaalikansalle huikean shown. Rovanperä ajoi itsensä varmoilla ja pilkuin tarkoilla ajolinjoilla itsensä voittoon! Myös ensikertalainen Ville Stålhammar antoi Rovanperälle tiukan vastuksen, joten voitto ei missään tapauksessa tullut nuorelle kuljettajalle helpolla. Pronssifinaaleihin ajaneet Johannes Falck ja Jani Kiviranta tarjoili tiukan väännön, mutta voittajaksi tästä parista löytyi Johannes Falck.

Pro -luokkaan lähdettiin myös jännittävissä tunnelmissa. Paikalle saapuneet legendat Ismo Teinilä, Juha Rintanen ja Ville Kaukonen tarjoili alusta loppuun todella viihdyttävän kilpailun. Kaukosen matka päättyi Rovanperän kanssa käytyyn pariajoon Top8 vaiheessa, mutta mies jaksaa tuttuun tyyliin hehkuttaa tiputtajaansa. Juha Rintasen tekniikkaongelmat katkaisi Formula Drift -kuljettajan matkan jo Top16 -vaiheeseen. Ismo teinilän päivä oli tekniikkamurheista huolimatta aivan timanttia. Teinilä päihitti Top4 -kaaviossa Rovanperän ja sai finaalissa vastaansa SM -sarjassa kolmantena olevan Niko Määttälän. Määttälä tässä vei pitemmän korren ja päihitti todella tiukalla kilvalla Teinilän, joka jätettiin lopulta hopealle. 
Pronssitaisteluun ajaneet RADALLE UA:n Niko Lahtinen ja Kalle Rovanperä vääntivät pokaaleista tosissaan. Tällä kertaa pitemmän korren vei kokeneempi, eli Niko Lahtinen. 

Huikea festivaali viikonloppua sai täten arvoisensa päätöksen ja drifting kansa hurrasi koko päivän todella upeaan tahtiin. 

Tässä vielä tulokset sunnuntain osakilpailusta.

https://drift.fi/results/3/Drifting/2018/2018-07-22/results